Creix la mobilització a Barcelona amb els ulls posats en el dia de reflexió

El moviment d’indignats iniciat el 15-M suma simpatitzants

Crònica sobre l’acampada del moviment del 15-M a la Plaça Catalunya de Barcelona del 19 de maig, a Enfocant. 

Al migdia a Plaça Catalunya de Barcelona està ple de gent, curiosos, periodistes, fotógrafs, col·laboradors amb el moviment, acampats i diferents comissions i una cuina a màxim funcionament. Hi ha també una taula d’informació que junt amb la comissió d’extensió i difusió realitzen tasques per a donar a conèixer la protesta. Allí es produeixen debats entre els que acampen, ancians, aturats, mestreses, treballadors que s’apropen i simpatitzen amb els indignats. Discusions sobre el sentit de la revolta, sobre els possibles riscos i sobre les propostes. En ple debat, quan no es posen d’acord, un dels membres salta i recorda que no és necessari coincidir, “uns apostarem per unes solucions, altres per una diferent, però allò important és debatre i mobilitzar-se en pluralitat”.

Un jubilat assenyala el seu cansament i indignació “m’han baixat la pensió” i critica a un altre que diu que “fa cinquanta anys viviem pitjor, i no ens podem queixar”. El debat es tanca quan un jove assenyala que els seus pares van poder pagar una hipoteca i “jo no m’ho puc ni plantejar”. Mentre, Fran i Mònica, que treballen a prop de Plaça Catalunya, aprofiten l’hora de dinar per apropar-se i unir-se a la concentració. Fran, tot i que no va anar a la manifestació del 15-M, es va sumar anit per primer cop a la cassolada. D’altra banda, Iñaki, que està en l’acampada des d’anit, aprofita que té dies lliures al seu treball per a recolzar aquest moviment “que vaig conèixer per televisió”, afirma. Assegura que n’està fart i indica que treballa en banca i cobra només 830 euros mensuals amb els quals no pot arribar a final de mes. Iñaki, que també s’ha afegit a la comissió de comunicació de l’acampada, debat amb els seus companys els efectes d’una possible prohibició de la concentració per la Junta Electoral Central, una decisió que es coneixerà aquesta tarda i que “serà el tema central de l’assemblea d’avui”, afirma Iñaki.

El número d’acampats creix per dies i ha arribat als 300 la nit de dimecres “altres han hagut de tornar a treballar”, aclareix Iñaki. Les xifres d’assistents de la cassolada d’anit van arribar als 4.000 segons organitzadores i a 2.000 segons la majoria dels mitjans. Tothom coincideix en què cada cop és major la presència ciutadana i diversa “ molta gent s’apropa per animar-nos, per donar-nos aliments, a debatre”, indica Iñaki. L’esquema de funcionament es repeteix cada dia a Plaça Catalunya: durant el dia es desenvolupen diferents debats, xarrades, activitats i tallers, a les 20 hores es reuneixen les comissions de treball, a les 21 h està convocada una cassolada i a les 22.30 h se celebra l’assemblea, un esquema que pensen mantenir fins que duri l’acampada. El moviment també creix a en altres parts de Catalunya, segons confirmen diversos mitjans com Ara, Vilaweb o els diferents perfils de twiter de les acampades, la protesta dels indignats s’està ampliant a localitats com Badalona, Mataró, Terrassa, Lleida o Tarragona. Ara tracten de coordinar-se a partir de les xarxes socials.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s