La concentració també continua a Barcelona

Milers de persones es concentren anit a la Plaça Catalunya de Barcelona

Crònica publicada el 19 de maig a Diagonal Periodico sobre la cassolada del 18-M a Plaça Catalunya Barcelona, i també el 19 de maig a Enfocant. En aquesta es destaca que “Milers de persones es concentren anit a Barcelona a Plaça Catalunya seguint les protestes que es va repetir a tot l’Estat espanyol reclamant “més democràcia”. Uns cent joves han acampat en aquesta plaça i aquesta nit es repeteix la cita”.

La cèntrica Plaça Catalunya de Barcelona va acollir anit a milers de persones que feien soroll amb cassoles, paelles, tapes, claus o el que tinguessin a la mà per a protestar contra un sistema polític que ens ha dut a tenir 5 milions d’aturats i a dependre, gairebé en exclusiva, de la voluntat dels mercats. La cita era a les 21 h de la nit en el que era el tercer dia de concentracions iniciades pel moviment 15-M el passat diumenge. Després de l’hora de convocatòria es veia arribar a gent de forma continuada i animada cridant contra el sistema amb pancartes amb els lemes que ja s’han fet populars “no hay pan para tanto chorizo” o “el pueblo unido jamás será vencido”. L’ambient era clarament festiu i emotiu. Tant de soroll i ganes de protestar van ser només interrompudes per un silenci general quan un dels coordinadors de l’assemblea va informar de que a Madrid la Junta Electoral provincial havia prohibit la concentració a la Plaza del Sol, la qual cosa va provocar una xiulada entre els assistents.

Passada la concentració, l’assemblea es va allargar fins la matinada i va proseguir amb el treballl de les respectives comissions de logística, comunicació, internacional, jurídica, continguts i activitats. En una assemblea de més de mil persones, no es va viure cap moment caòtic, una ordenada anarquia permetia als assistents expressar la seua opinió, com també van fer els diferents moviments socials que havien recolzat la manifestació del 15 de maig. Es presentaven alternatives al capitalisme, es parlava de banca ètica, de major democràcia, de la reforma de la llei electoral, de l’afartament contra els polítics. Van parlar els estudiants, els aturats organitzats, els mitjans alternatius, d’afectats per la hipoteca, en definitiva van estar presents tots els afectats per la “crisi”. Es preveia entre 50 i 100 acampats aquesta passada nit. Avui, a Plaça Catalunya, noves concentracions i una assemblea decidiran les accions que prendrà aquest moviment.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s