Avui es presenta l’Anuari Media.cat. “Els silencis mediàtics de 2011”

L’Anuari Media.cat. “Els silencis mediàtics de 2011” es presenta avui a Barcelona al Col·legi de Periodistes de Catalunya i és una aposta necessària pel dret a la informació i un periodisme independent que siga capaç de plantejar temes més enllà dels interessos econòmics o polítics que els silencien. L’acte coincideix amb el dia internacional per la Llibertat d’Expressió i el Dret a la Informació. La plataforma que impulsa aquest anuari és Media.cat, l’Observatori Crític dels Mitjans de Comunicació que acull a periodistes crítics de l’àmbit dels països de llengua catalana. Aquest text que us rebloguege és l’avanç que n’han fet, el pròleg de l’anuari. Us deixe amb una reflexió del pròleg que m’ha agradat especialmente, però aquest text està farcit d’altres idees interessants:

“Als Països Catalans no existeix la censura. Però això no vol dir que la llibertat d’informació estigui garantida. Ni que la pluralitat ideològica, el rigor i la proporcionalitat en la representativitat de les fontssiguin la tònica habitual. La censura, més enllà de la que apliquen els règims totalitaris, pren moltes i variades formes, i gairebé mai són òbvies. La forma més efectiva de censurar avui dia un tema incòmode és, senzillament, el silenci: no publicar-lo mai”, afirmen Sergi Picazo i Roger Palà autors del pròleg.  

El perseguidor

Avançament en exclusiva del pròleg escrit per Roger Palà i Sergi Picazo a l’Anuari Mèdia.cat. Els Silencis Mediàtics de 2011. Visca el #BonPeriodisme!

Recordeu: dijous 3 de maig, a les 19h. al Col·legi de Periodistes de Barcelona, i virtualment a Twitter, presentem l’Anuari amb els quinze reportatges sobre els quinze temes censurats, silenciats o mal tractats durant l’any passat als grans mitjans de comunicació catalans. Són quinze qüestions que s’han vist arrossegades pel corrent informatiu sense haver pogut ser explicades al ciutadà en profunditat.

Aquí va, doncs, el pròleg…

Un retorn al periodisme

Un dels objectius de tot periodista ha de ser donar veu a tots els punts de vista i totes les realitats. A la pràctica, però, sovint això no passa. L’Anuari Mèdia.cat vol posar un granet de sorra per solventar aquest dèficit. Ho fa assenyalant quins han estat els quinze temes més silenciats als mitjans de comunicació dels Països Catalans…

View original post 667 more words

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s