Sobre el bloc “Periodisme social” i contacte

Pàgina

Periodisme social és aquell que s’implica en les problemàtiques que afecten a la societat i no només busca explicar allò que passa sinó que també pretén investigar i donar a conéixer les causes d’aquests fenomens socials i plantejar les possibles alternatives i solucions. Un periodisme que s’implica amb la comunicació per al canvi social i que entén que els professionals de la comunicació tenen una responsabilitat en tot allò que publiquen, ja que, en molts cops, la imatge que la societat tindrà d’ella mateixa dependrà d’allò que transmeten els mitjans de comunicació. El periodisme seocial es defineix per tres conceptes: la responsabilitat, la professionalitat i el compromís social. Una forma de comunicar que es diferencia per l’actitud i per la voluntat d’apropar-se als problemes del dia a dia dels ciutadans, amb la voluntat de trencar tòpics, generar empaties i la reflexió entre els ciutadans.

Periodista professional

“Periodisme social” és, per tant, un bloc de reflexió crítica, reportatges i periodisme elaborat pel periodista valencià de 34 anys que viu a Barcelona i que col·labora actualment, entre altres, a Diagonal PeriódicoLa Veu del CarrerEnfocantRevista Catalunya i Setmanari Directa. En aquest bloc, tindreu a disposició diferents reportatges, entrevistes i articles d’opinió de l’editor del blog i realitzats al llarg de la seva carrera professional així com altres actuals publicats a altres mitjans (i reproduïts) o exclusivament per aquest bloc. L’editor del bloc també ha treballat durant 4 anys per a La Vanguardia digital, i també per a les revistes El TempsCanvi 16/Cambio 16, la revistaZero o al diari i setmanari El Vigia, entre altres.

Responsable de comunicació

Durant els darrers quatre anys (2007-2011) ha desenvolupat la seua tasca professional a la Fundació del Món Rural (FMR) com a responsable de comunicació. En aquesta entitat, a més de desenvolupar les tasques habituals d’un gabinet, també ha organitzat un workshop sobre estratègies de comunicació, ha organitzat esdeveniments, uns premis literaris i periodístics, ha impulsat des de la FMR les Recomanacions sobrel el tractament del món rural als mitjans audiovisuals, editat pel Consell Audiovisual de Catalunya, i ha elaborat articles d’opinió i recomanacions per a millorar la presència del món rural als mitjans audiovisuals.

Contacte amb l’editor

Per a contactar amb l’editor del bloc, tan per subscriure-vos com per fer-li suggerències ho podeu fer al twitter @bloguersocial o al Facebook o al correu periodismesocial@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s